JAC Zuid-West-Vlaanderen

U bent hier

Hoe wij helpen

JAC affiche

Ben jij jonger dan 25?

Dan is het JAC de plek waar je terecht kan met al je vragen.

Je bent op zoek naar een hobby, je wil alleen gaan wonen, je ouders zijn aan het scheiden, je moet een schoolwerkje maken over tienermoeders, je voelt je depri en je kan het bij niemand kwijt, je hebt ruzie met je beste vriend en je weet niet meer wat je kan doen,…
Wij luisteren graag naar je verhaal en als je wil zoeken we samen met jou naar een antwoord. Gratis, anoniem en volledig vrijwillig.

Jongeren helpen jongeren

Vaak zijn leeftijdsgenoten de beste steun wanneer je problemen hebt. Jeugdadviseurs zijn jongeren die voor je klaar staan om je verhaal te delen en je te steunen. Wil je ook jeugdadviseur worden? Neem dan contact op met het JAC.

JAC wijst je de weg

In het JAC kan je terecht met elke vraag. Samen zoeken we een antwoord. Soms kan dit eenvoudig zijn en vind je het antwoord in de informatie die je bij ons kan inkijken. Ligt je vraag wat moeilijker dan kan je rekenen op een JAC-medewerker die met jou alles op een rijtje zet en je steunt in de keuzes die je maakt.

In hoge nood

Zit je in een crisissituatie en heb je dringende hulp nodig, dan kan je in het CAW terecht voor crisishulp. In het JAC kunnen we je vertellen waar je terecht kan en welke stappen je best zet.

Als je meer nodig hebt

Soms wil je verandering aanbrengen in iets dat erg belangrijk voor je is, maar kan je dat niet op eigen houtje. Is je situatie wat moeilijker, dan zoeken we samen met jou naar een gepaste oplossing. In het CAW zijn er mogelijkheden tot begeleiding en tijdelijke opvang.  Jij beslist steeds zelf welke stap je zet.

Vorming en preventie

Het JAC geeft vorming rond verschillende thema's zoals relaties en seksualiteit, omgaan met genotmiddelen, op eigen benen staan, pesten,... Via creatieve spelvormen wordt er op een actieve manier dieper ingegaan op een gekozen thema.
Het JAC kan ook ondersteuning bieden bij de voorbereiding van een activiteit en/of je kan beroep doen op onze uitleendienst.