JAC Zuid-West-Vlaanderen

U bent hier

Over het JAC

Het JAC is het jongerenonthaal van het CAW. Jongeren vanaf 12 jaar uit de regio Zuid-West-Vlaanderen zijn er welkom met om het even welke vraag.

Je kan bij ons informatie opzoeken, vragen stellen of een babbel doen. Zit je met een vraag waar je geen weg mee weet? Dan kan het helpen er samen naar te kijken.
Soms ben je er snel weer uit, soms heb je wat meer nodig. Dat spreken we samen af. Zo simpel is het. Soms heb je genoeg advies gekregen in één gesprek, en soms wil je liever nog een paar keer terugkomen. Of misschien heb je wat langere begeleiding nodig. Dat kan allemaal.
Zo kunnen we je ook opvangen als je thuis niet meer terecht kan. Of je helpen als je alleen wil gaan wonen.
Ook voor een aantal praktische zaken kan je bij ons terecht, zoals een pc gebruiken, de telefoon gebruiken om naar een dienst te bellen, condooms kopen,...
Je hoeft geen afspraak te maken. Je kan gewoon binnenlopen tijdens de openingsuren. Het kan soms wel heel druk zijn in het JAC waardoor je misschien even moet wachten in het onthaal. Om dit te vermijden kan je wel een afspraak maken.

Wat vinden we belangrijk

  • Wij nemen jou altijd serieus. Wij respecteren jouw gevoelens en ideeën. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, iedereen is welkom!
  • Voor ons zijn er geen domme vragen of taboes. Je beslist zelf waarover je wil praten en wat je met de info of het advies doet… en dat blijft natuurlijk onder ons! We vinden het belangrijk dat je ons iets in vertrouwen kan vragen of vertellen. Jij komt op de eerste plaats.
  • We werken anoniem. Je moet je naam en adres dus niet geven. We leggen geen dossier aan. Dat maakt het misschien ook gemakkelijker om eens binnen te springen.
  • Onze hulp is gratis. Alleen telefoneren of het nemen van een kopietje zijn te betalen.